Loading

Нашата приказна

Фудбал! Во парковите, после училиште, помеѓу камења, стебла или со ташните како стативи, играњето со топка е споделено уживање. Прекрасно е кога се разбираш со некој фудбалски – кога знаеш дека слично размислувате во хаосот на слободната игра, и кога ќе успеете да победите некои противници кои пробале организирано да ве спречат.

01) Голчиња (без топка и без копачки)
01) Голчиња (само копачки)
01) Голчиња (само топка)
02) Сон (само дете)
02) Сон (само балон)
02) Сон (пехар и топка)

Без напор е сонувањето за време на фудбал: кратките мигови кога помислуваш дека би можел да бидеш наредниот Дарко Панчев, Роналдо, Горан Пандев, Меси…

Фудбал Фрејм е сета енергија на ослободеното фудбалско сонување. Записи на лична фудбалска љубопитност, патување кон она што е важно во фудбалот и зошто е важно.

03) Бележник (цела слика)
03) Бележник (само резултат)
03) Бележник (само запис)
03) Бележник (само стадион)

Фудбал Фрејм е платформа за фудбалските муабети кои ни недостигаат: разговорите што се прават додека се грицка сончоглед и семки на трибина, меѓу фудбалерите на тренинг, меѓу ентузијастите додека губат на термин („зашто не ја даваш топката, се рвам таму со седмицата“), тренерите во кабина; децата на улица…

Преку содржини кои ќе зборуваат за фудбалски теми – на начин различен од брзите, препишани вести на кои сме навикнати – Фудбал Фрејм ќе се обидува постојано да ги предизвикува начините на кои гледаме на фудбалот, да ги надрасне рамките.

Football FrameD: always a little dirt, or infinity, or something.

Shopping Basket