Најава: одличниот тим на ФК Маџари Јуниор!

Летен Куп Скопје 2022 заврши. Имаше многу екипи на турнирот со фудбалери на различна возраст, и секое дете, талентирано на свој начин, доби можност да ги покаже своите фудбалски вештини.
Со големо задоволство Ви ја презентираме фантастичната екипа на ФК Маџари Јуниор (фудбалери родени 2012), која се натпреваруваше во група со една година постари (2011).

Дамјан Анастасовски – Даме

Пожртвуван, со извонредно читање на играта во дефанзива и офанзива, технички одличен со извонредни моторички способности .

Секогаш има пас и центаршут опасен по противничкиот гол во третата половина од теренот.

Ѓорѓи Стојановски

Одличен техничар со извонредна интелигенција и брзина …дефанзивно ретко кога ќе дозволи да го поминат …офанзивно: шило према противнички гол.

Никола Младеновски

Гениј за читање на намерата на противничкиот играч (каде ќе го даде пасот ) – извонредно излeгување пред играч за одземање на топка ….крајно борбен и пожртвуван за секоја педа од теренот .

Стефан Милошоски

  • Вистински топ во левата нога …играч со одличен шут и центаршут, технички добро поткован.

Алек Милошевски

  • Мозок на екипата ….одлична прегледност на играта …отварање на право место во право време … одличен асистент и работник за екипата во средина на теренот … Тивок и скоро неприметлив, но префинет во секоја смисла на зборот .

Лука Јордановски

  • Магионичар во ситуации 1 на 1 ….страшен дриблер кој не се плаши да земе топка и да влезе во тројца…. со извонредна моторичка и техничка способност.

Марио Стаменковски – Агуеро

  • Страшно вљубен во фудбалот …извонреден техничар … човек за секоја позиција … јак на топка ( тешко му се одзема кога ќе се загради ) .

Омер Скоко

Класичен шпиц …го краси инаетот и желбата да постигне гол … пргав и полн со самодоверба … добра игра со глава … jак во дуел.

Вук Ѓурѓановиќ и Алексеј Карчев

  • Едниот засилување од Србија, другиот редовно одличен на голот на ФК Маџари Јуниор. Вистински пантери на голот.

Тренер: Александар Арсовски

  • Вистинска приказна: кога беше активен фудбалски играч, на почетокот од еден тренинг, во дуел, му ја пукнаа аркадата. Отиде веднаш во болница, му ја сошија и се врати да го доработи тренингот. Што мислите, како игра тимот на таков човек?
Ознаки: нема ознака

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *