Главна слика COMPRESSED

Живи описи за фудбалска мајсторија

Правиш/гледаш некоја фудбалска мајсторија (дриблинг, шут, подавање, дуел...), и потоа коментираш: 1. Купи си мрежички од Орка! – по протнување на топката низ нозе. 2. Му ги искрши зглобовите, или, го извади од копачки – дриблинг со про ...

Goal cropped 3

Видови прослави на гол

„А, бе, знаеш, фудбалот се игра за голови...“. Точно, се познава – по прославите на головите. „Најјако“ е кога тие повеќе се памтат отколку фудбалските мајстории. Еве една скромна листа со потенцијал да се проширува. Ќе се препознаете во некоја прос ...

Zidane-FF3 (коцка)

Валкани игри во шеснаесетник

Валкани игри во шеснаесетник за време на изведување слободен удар или корнер Не се така озлогласени како ватерполо дуелите под вода, ама ги има и во фудбал: штипење за кожна дипла на бицепс или трицепс – кратко, но ефикасно;„ќе ти влезам во џи ...

Copy-of-Опрема-и-други-ресурси-за-фудбал

Опрема и други ресурси за фудбал

Маичка. Широка палета на можности: Стара маичка од некоја компромитирачка фотографија од средношколските денови.Стара маичка со продолжен век на траење, особено издржлива доколку е позајмена од вашиот постар брат.Нова, спортска маичка. Не ве поти ...