Treta-glavna-i-skratena

Вода и надополнување на течности Дел 3

Во Дел 2, од овој серијал спомнавме дека треба да утврдиме метод за проценка на нашето ниво на хидрираност. Навистина, од каде да знам дали сум доволно хидриран и дали е доволно тоа што го внесувам?

Се надеваме нема да ни замерите за свесно пропуштените посложени објаснувања, во обид да ви посочиме кратки, и едноставни за спроведување начини за мерење.

Дел 3: Како да ја мериш состојбата на хидрираност

Ви ги препорачуваме следниве четири најпрактични начини:

  1. боја на урината
  2. колку често (колку многу) уринираме
  3. варијации во дневна телесна тежина
  4. телесна тежина пред и после тренинг

Накратко

  • Набљудување на урината: боја, количина и честота
  • Мерење на телесната тежина во ист период од денот
  • Мерење на телесната тежина пред тренинг и после тренинг (ќе помогне да знам колку да надополнам после тренингот – прочитајте во Дел 4)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *