Ne chekaj dozd za da bidesh hidriran compressed

Вода и надополнување на течности Дел 4

Се надеваме дека веќе ги прочитавте Дел 1 (Основи: внес и губиток на вода), Дел 2 (Внес на течности ПРЕД вежбање) и Дел 3 (Како да ја мериш состојбата на хидрираност), од овој серијал. И дека, кога ќе ви притреба потсетување за тоа колку/кога/како д ...

Treta-glavna-i-skratena

Вода и надополнување на течности Дел 3

Во Дел 2, од овој серијал спомнавме дека треба да утврдиме метод за проценка на нашето ниво на хидрираност. Навистина, од каде да знам дали сум доволно хидриран и дали е доволно тоа што го внесувам? Се надеваме нема да ни замерите за свесно про ...

Glavna

Вода и надополнување на течности Дел 2

Доколку не прочитавте досега, проверете го „Дел 1: Внес и губиток на вода“. Лесно е да се постави прашањето „Колку течности треба да внесувам дневно?“ Тешко е да се одговори – затоа што зависи од многу фактори. Е, кои? Кога веќе се прашувате: воз ...

Главна слика

Вода и надополнување на течности Дел 1

Легендата кажува дека на секој фудбалски термин има барем еден играч кој секогаш доаѓа опремен со шише вода. Тој ресурс потоа е поделен од неколкумина, кои и минатиот пат ветија дека ќе си донесат вода, ама заборавија. О, простете, Фудбал Фрејм с ...

Pivo i natprevar

Пиво и спорт

Сигурно сте гледале некаде и некогаш спортски настан. Кажете ни, дали се случило притоа да нема пиво и грицки за заокружување на доживувањето? А што, не гледате спорт? Тогаш сигурно, додека сте гледале нешто сосема друго на ТВ, ви се појавила во ...